dilluns, 17 de desembre del 2018

CONEIXEM XINA!


Aprofitant la diversitat de llengües i cultures que tenim a la nostra escola, volem aprendre coses del Nadal d’altres llocs del món.
A la nostra classe tenim a Ian, un xiquet de mare xinesa, així que li hem dit que vinguera a visitar-nos.
Ens ha explicat que allí no se celebra el Nadal, se celebra l’any nou! Ens ha ensenyat que el seu calendari és diferent del nostre: cada any és un animal i nosaltres som ovelletes…ens ha fet molta gràcia.!
YUN, la mamà de IAN, ha vingut a la classe de les tortugues per a contar-nos com se celebra el Nadal al seu país, la Xina.
clic per a veure totes les fotos
Allí, no mengen pastissos ni torró, ni "putxero".... mengen JIAO. És un menjar típic de la nit de cap d’any. També a les grans ciutats tiren uns castells de focs d’artifici de colors molt bonic.
També ens ha contat que, allí, engalanen la casa i tots els ornaments són rojos…els encanta el color roig! Ah, i una cosa que ens ha agradat molt és que tiren petards perquè se’n vagen els mals esperits.
Ha sigut un plaer tindre’t en nosaltres. Ja saps que pots repetir quan vulgues. MOLTES GRÀCIES.
Gràcies Yun per vindre a la nostra classe i compartir una estoneta del teu temps amb la classe de les tortugues i ensenyar-nos eixes coses tan xules!