diumenge, 22 de març del 2015

L'AUCA DE 1R D'ESO

Aquest any les assignatures de Valencià i Plàstica de 1r d'ESO s'han unit per fer un projecte molt bonic: LA CREACIÓ D'UNA AUCA.

Els alumnes es van agrupar de sis en sis i cada grup va triar un conte clàssic per transformar-lo en una història nova. Com a exemple dir que, La Caputxeta Roja s'ha convertit en La Caputxeta Negra, una caputxeta moderna que es desplaça amb una súper moto.

El procés va començar visualitzant moltes auques en la pissarra digital. Després els alumnes van triar el conte que volien interpretar mitjançant l'auca. El van reescriure inventant-se noves històries, el van dividir en parts i van fer que el text rimara. Una vegada tenien ja el contingut de la història va començar el procés de disseny.

En primer lloc van buscar imatges que els podien ajudar a dibuixar la seua auca. Aquestes imatges les van treballar en l'aula d'informàtica mitjançant editors fotogràfics.
En segon lloc van calcar aquestes imatges a paper i les van completar o modificar adaptant-les al seu gust. Arribava el torn de donar-li color a l'auca i van aprendre a fer-ho visualitzant prèviament vídeos de tècniques per acolorir amb llapis de colors. Seguidament els alumnes van dissenyar, centrar i dibuixar el títol. Per últim van escriure i imprimir els textos a l'aula d'informàtica i van fer el muntatge final de l'auca pegant cada vinyeta i el títol.

Hem gaudit i après molt treballant dia a dia i el resultat ens encanta!

A continuació podreu veure les fotos i el vídeo del procés així com les auques definitives amb els seus detalls. Esperem que us agraden!

Feu clic per veure les fotos
Feu clic per veure el vídeo