dilluns, 9 de març del 2015

EL RINGO

Els alumnes de 4t, 5é i 6é de primària han estat practicant un esport alternatiu que fins ara era desconegut per a ells, es tracta del Ringo.

feu clic per a veure totes les fotos
Els alumnes no sols han estat experimentant aquest desconegut esport sinó que, a més a més, han elaborat el seu propi material per tal de practicar l'esport. Amb materials reciclats, bàsicament cartó, dibuixaren cércols que després retallarien per a, finalment, acabar forrant-los amb cinta aïllant i decorar-los al gust de cadascú.

L'experiència ha estat molt positiva, ja que per primera vegada ens introduíem en aquest esport que ha resultat molt interessant i divertit, i al mateix temps, els alumnes han elaborat el seu propi material amb el qual després han pogut jugar.

El Ringo és un esport polonés de pista dividida creat el 1959 per Wlodzimierz Strzyzewsky capità de l'equip nacional d'esgrima, amb la intenció de disposar d'un sistema per mantenir-se en forma física. Consisteix en el llançament d'un cércol de goma sobre una corda situada aproximadament a l'altura d'una xarxa de voleibol i dins dels límits de la pista del costat rival. Venç el jugador o equip que abans aconsegueix 15 punts. En cas d'empat a 14 el joc continua fins que algun costat obtinga 2 punts d'avantatge (intercanviant el servei en cada punt). Si empaten a 16 punts, el primer jugador que es faça amb el punt 17 aconsegueix la victòria