dilluns, 27 de gener del 2020

PEGO: PAISATGE D'HISTÒRIES

Els alumnes de 5è i 6è hem tingut el plaer de participar en l'activitat "Pego: paisatge d'històries" organitzada per "Arrels Marinades".

Han sigut dos matins magnífics on hem aprés moltíssim sobre la història del nostre poble d'una manera lúdica i divertida.
El passat 16 de gener, Isabela, Andrea i Sergi, membres d"Arrels Marinades" ens van portar fins al Castell d'Ambra. Això sí, abans d'anar vam fer una enquesta del que sabíem sobre la multiculturalitat.

clic per a veure totes les fotos
Una vegada allí, in situ, ens van explicar la història del nostre castell fent jocs sobre història, parlant dels nostres avantpassats: Ibers, Romans, Musulmans i Cristians. Ens van explicar com es va construir, el perquè, la situació, i fins i tot, com es distreien els soldats quan els tocava fer guàrdia.


Després, el passat dijous 23 vam fer un recorregut per les muralles de Pego. Vam començar amb la presentació d'un vídeo per a després fer el recorregut a peu i comprovar on està la muralla que va donar origen al nostre poble. Després d'esmorzar vam fer un joc d'allò més interessant. Ens vam dividir en grups i amb l'ajuda de tauletes connectades a Internet, vam comprovar que els ingredients del nostre arròs al forn vénen d'arreu de tot el món. Tot el que vam veure i comprovar ens va fer veure que vivim en una societat multicultural on s'han de respectar a totes les cultures, ja que formem part d'elles. Per acabar vam tornar a fer una altra enquesta sobre el que havíem aprés durant els dos dies i vam participar en un concurs de redacció.


Sols ens queda agrair a Sergi, Andrea i Isabela la paciència que van tindre amb nosaltres, el que vam gaudir i tot el que ens van ensenyar sobre el nostre poble. Gràcies!!!