diumenge, 3 de març del 2019

ENS DIVERTIM AMB ELS IAIOS I LES IAIES!

Qui pot saber més que els nostres iaios i les nostres iaies? Doncs, ningú!

Al col·legi Sant Antoni tenim clar que ningú pot parlar amb major saviesa que l'experiència. Per això, els alumnes de 1r i 2n hem rebut la visita de:

- José Maria iaio i José Maria fill, que ens van ensenyar jocs populars de quan ell era menut: el xavo, sencera, el rogle, mocadoret...

- Maria, la iaia de Marc, que ens va cantar una nana.

- Maria Eugènia i Paula, iaies d'Aimar i Paulina, que ens van contar el conte del "Mig poll" i cançons com "Caragol, gol, gol" i "Sol solet". Vam acabar jugant a la "Gallineta cega".

- Lluïsa, iaia de Jordi, que ens va contar com jugaven abans i com era la vida. Ens va anomenar els jocs de "Roda la mola", "Abadejo anglés", "Calfamans", "Amagatall" i "L'espardenya".

- Xaro, iaia d'Edu, que també ens va contar el conte "Un ogre que es menjava els xiquets", ens va cantar la cançó "Això era un gos coix, ...." i la nana "Mareta".
Per acabar, ens va contar uns quants jocs: "El tejet", "Tula", "Amagar", "Corda", "Mocadoret".

Han sigut uns dies molt profitosos i bonics on hem après molt i ens hem divertit però, sobretot, hem gaudit dels jocs i històries dels nostres iaios i iaies que pensem que no deuríem de perdre mai.

GRÀCIES IAIOS I IAIES !!!!!!!