diumenge, 4 de novembre del 2018

FESTA ESTELLÉS, HOMENATGE AL MILLOR POETA DEL SEGLE XX

clic per a veure totes les fotos
La setmana passada omplírem de versos i ritme l'espai veïnal del nostre poble, ja que celebràrem la sisena festa Estellés a Pego.

L'acte s'inaugurà amb la cançó "Assumiràs la veu d'un poble" que cantaren els xiquets de totes les escoles i ballaren el grup de gimnàstica rítmica La Lluna. Fou un bon inici que donà pas a la recitació de versos.

En primer lloc recitaren els xiquets de totes les escoles i de l'institut. Del nostre centre, Ainoha i Anna de 3r d'ESO llegiren el poema "M'aclame a tu" i després Sergi, Guillem i Carmelo de 2n el de "Tot esperant Ulisses". Ho feren realment bé.
Tot seguit, altres persones, poetes, rapsodes o simplement aficionats a la poesia, ens emocionaren amb altres poemes també d'Estellés i fins i tot d'altres autors. Cal destacar la participació de Salvador Bolufer, Tomàs Llopis o Josep Orihuel entre d'altres.

Malgrat tot, el més rellevant d'enguany ha estat la presència d'Isabel Anyó Andrés, néta del més il·lustre poeta valencià. Ella, que ja havia estat al col·legi Sant Antoni, recordà quan va vindre a la nostra escola per fer-nos el taller de La rosa de paper i elogià el nostre poble i els nostres xiquets.
Per concloure l'acte, Isabel ens contà curiositats i anècdotes del seu cèlebre iaio i ens donà a conéixer la seua vessant més humana.

Una vegada més, nosaltres vam estar ahí, gaudint de la poesia i participant d'aquest acte que any rere any, va millorant en quantitat i en qualitat.