dilluns, 27 de gener del 2014

4T D'ESO I ELS DRETS HUMANS

En l'assignatura d'Ètica, els alumnes de 4t d'ESO estan estudiant els Drets Humans.
El passat trimestre vam anar a veure la pel·lícula "El Mayordomo" al Teatre Municipal. Volem agrair a l'Ajuntament de Pego i a Carlos Miralles Pastor la seua gran col·laboració, ja que vam anar a veure la pel·lícula un dilluns de matí, amb tot el cinema per a nosaltres.
En "El Mayordomo", el racisme i la lluita del moviment pels drets civils són els principals eixos que sostenen el relat, el qual ens va commoure i conscienciar molt...
A partir d'aquesta experiència els alumnes van realitzar un treball per a aprofundir en el tema. Van gravar uns vídeos reflexionant i explicant el que van sentir al veure la pel·lícula i el que van aprendre.
Al final del trimestre vam veure una altra pel·lícula, "En el Nombre del Padre", per a enfocar el tema dels Drets Humans des d'una altra perspectiva. Ara estem estudiant i practicant l'assertivitat per a profunditzar més en la tolerància i el respecte. Aquest tema enllaça de nou amb els Drets Humans.
Per a finalitzar amb aquest tema tan important, estudiarem l'evolució, les interpretacions i la defensa activa dels Drets Humans i donarem una ullada al món actual, amb les seues desigualtats i amb els moviments solidaris cada vegada més estesos.
Fent clic ací podeu veure les fotos de la primera part d'aquest projecte.