divendres, 31 de gener del 2020

SOM ORADORS


Els alumnes de 3r d’ESO han treballat l’expressió oral.

Havien de preparar-se un tema que realment els agradara i havien de parlar sobre ell durant dos minuts. Això sí, seguint l’estructura marcada, amb correcció lingüística i una adequada actitud corporal.

clic per a veure totes les fotos
Ha estat una activitat que els ha agradat bastant perquè l’han preparada a l’aula d’informàtica, han cercat informació, imatges i han creat un Power point que acompanyava la seua intervenció. El resultat ha sigut molt positiu.

Han sorgit qüestions variades com els animals en extinció, el medi ambient, les noves tecnologies, el tabac i l’alcohol, l’amistat, l’amor, el viatge somiat, llocs per a visitar, el youtube, esportistes reconeguts, sèries televisives, jocs com el Fortnite… tots temes d’interés per a ells i dels quals hem aprés moltes curiositats.

De segur, repetirem l’experiència!

dijous, 30 de gener del 2020

VOLEM PAU AL MÓN!

clic per a veure totes les fotos
Estem celebrant el DIA DE LA PAU. Aquesta commemoració es fa des de 1964 per iniciativa de Lorenzo Vidal, un mestre de Palma, encara que la seua major difusió és dels últims anys.

Es va triar el 30 de gener per ser l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, l'inventor de la resistència pacífica a la no-violència com a mètode de fer la revolució enfront del poder colonial.
Aquesta jornada es basa en el principi que tots els homes i dones sense distinció de raça,
ideologia, nacionalitat, llengua o religió som germans, ciutadans de la mateixa terra i en
conseqüència hem d'estimar-nos fraternalment, viure en la no-violència i treballar per la pau.

Al col·legi hem treballat aquest important dia per grups. Cada grup ha buscat la informació biogràfica d'una dona que ha sigut un referent per a la Pau. Aquesta informació estava escrita en cartolines repartides per tot el col·legi. Quan les han trobades, han fet una breu exposició als seus companys de classe sobre aquesta dona.

Ací teniu el resultat del treball dels alumnes de 6t. Ho hem passat genial

dimecres, 29 de gener del 2020

LAPBOOK!

clic per a veure totes les fotos
Voleu saber una forma divertida d'aprendre tot el relacionat amb el món de la fauna?
Vos presentem el LAPBOOK DELS ANIMALS.

Els nostres alumnes de 1r de primària han treballat de valent elaborant el seu propi Lapbook, que per a entendre-ho, direm que és una espècie de carpeta o arxivador desplegable fet de cartolina que conté notes, dibuixos, minillibres, fotos i altres materials que recullen d'una manera organitzada i molt visual informació detallada sobre el tema escollit, que en aquest cas era el dels animals.

Amb ell han aprés a diferenciar els animals depenent de com es desplacen, com naixen, on viuen...ens hem escalfat el cap pensant si tenen ossos o no.

En definitiva, ho hem passat genial, hem aprés, i ens ha quedat un Lapbook xulíssim.

ENS ENCANTEN ELS PROJECTES!

dilluns, 27 de gener del 2020

PEGO: PAISATGE D'HISTÒRIES

Els alumnes de 5è i 6è hem tingut el plaer de participar en l'activitat "Pego: paisatge d'històries" organitzada per "Arrels Marinades".

Han sigut dos matins magnífics on hem aprés moltíssim sobre la història del nostre poble d'una manera lúdica i divertida.
El passat 16 de gener, Isabela, Andrea i Sergi, membres d"Arrels Marinades" ens van portar fins al Castell d'Ambra. Això sí, abans d'anar vam fer una enquesta del que sabíem sobre la multiculturalitat.

clic per a veure totes les fotos
Una vegada allí, in situ, ens van explicar la història del nostre castell fent jocs sobre història, parlant dels nostres avantpassats: Ibers, Romans, Musulmans i Cristians. Ens van explicar com es va construir, el perquè, la situació, i fins i tot, com es distreien els soldats quan els tocava fer guàrdia.


Després, el passat dijous 23 vam fer un recorregut per les muralles de Pego. Vam començar amb la presentació d'un vídeo per a després fer el recorregut a peu i comprovar on està la muralla que va donar origen al nostre poble. Després d'esmorzar vam fer un joc d'allò més interessant. Ens vam dividir en grups i amb l'ajuda de tauletes connectades a Internet, vam comprovar que els ingredients del nostre arròs al forn vénen d'arreu de tot el món. Tot el que vam veure i comprovar ens va fer veure que vivim en una societat multicultural on s'han de respectar a totes les cultures, ja que formem part d'elles. Per acabar vam tornar a fer una altra enquesta sobre el que havíem aprés durant els dos dies i vam participar en un concurs de redacció.


Sols ens queda agrair a Sergi, Andrea i Isabela la paciència que van tindre amb nosaltres, el que vam gaudir i tot el que ens van ensenyar sobre el nostre poble. Gràcies!!!

divendres, 24 de gener del 2020

APRENEM I JUGUEM!

És possible treballar els conceptes de classe i passar-ho bé? Podem fer que aprenguen anglés de forma divertida? Amb la nostra auxiliar lingüística Anastacia i les taules de llum ho és... Ara us mostrarem com és molt fàcil!

Els alumnes de 5 anys han estat treballant els mitjans de transport amb les taules de llum. Amb xicotets grups, han estat treballant diferents activitats: en una tenien una safata amb sal per tal de poder dibuixar el transport que la mestra els deia. En una altra formes geomètriques per fomentar la creativitat. I en l’última, flashcards dels transports perquè els xiquets i xiquetes escrigueren les paraules corresponents amb lletres majúscules i minúscules.

Aquest nou recurs metodològic ha sigut adquirit per al curs acadèmic 19-20. Gràcies a ell podem treballar diverses activitats amb diferent material i d’una manera més manipulativa i lúdica, fent possible que els nostres alumnes aprenguen mitjançant el joc.

ENS ENCANTA INNOVAR!

dijous, 23 de gener del 2020

CONFIES AMB MI?

En les classes d’infantil, a banda de passar-ho molt bé i aprendre, també treballem un aspecte fonamental en els més menuts; els valors.

clic per a veure totes les fotos
Aquesta setmana, els vaquers de 5 anys, han treballat la confiança. Un aspecte fonamental per a poder evolucionar com a persones.
Hem fet una pluja d'idees per definir la paraula "confiança". Hem vist un curtmetratge que ens ha fet pensar sobre els nostres comportaments i, per finalitzar la sessió, hem fet un joc per parelles on un de nosaltres anava amb els ulls tapats i havia de confiar amb el seu company.

Hem gaudit de les activitats i, el més important de tot, hem aprés a confiar amb els nostres companys.

dimecres, 22 de gener del 2020

ATLETISME EN EXTRAESCOLARS!

Hem encetat l'any 2020 amb unes sessions d'atletisme a les nostres activitats extraescolars.

clic per a veure totes les fotos
L'alumnat d'infantil i primària que, voluntàriament, realitza les extraescolars gratuïtes en horari de 15:30 a 17:00, ha treballat alguns aspectes de la tècnica de carrera. A més, han eixit del centre, majors i menuts, realitzant una caminada i, així, els més xicotets han conegut part de les instal·lacions del Pujol on es troba la pista d'atletisme municipal.

Volem donar les gràcies a Raul, monitor que cada dimecres ve a realitzar aquesta activitat de multiesport, per col·laborar amb nosaltres en aquest projecte PEAFS (Projecte d'Esport, Activitat Física i Salut).


El més important és que els nostres xiquets i xiquetes s'han divertit i han practicat esport.

SANT ANTONI FA ESPORT!

dimarts, 21 de gener del 2020

ELS ARTISTES DE LES TEXTURES!

clic per a veure totes les fotos
L'alumnat de 2n d'ESO s'ha superat un any més en el treball amb textures i ha creat vertaderes obres d'art.
En les classes s'ha respirat alegria, creativitat i entusiasme i el resultat plasma la feina feta amb motivació.

Aquests són alguns dels comentaris que l'alumnat ha fet del projecte de les textures:

- "Ha sigut un treball molt divertit i entretingut, m'ho he passat de meravella". Idaira Domínguez.
- "Aquest treball m'ha semblat molt divertit. He aprés a col·laborar amb els companys i a treballar agust".
- "M'ha paregut molt creatiu i divertit i el resultat m'ha agradat molt". Marc García.
- "M'ha agradat molt fer aquest treball i ha sigut molt divertit". Lucía Márquez.
- "Al ser tan creatiu m'ha agradat molt" Izan Carbonell.
- "Me lo he pasado muy bien porque, al igual que todos, me gusta hacer cosas creativas y más si es con música y junto a mis compañeros". Laura Barrull.
- "Ha estat molt xulo i molt divertit. He aprés moltes coses sobre les textures i com fer-les". Idoia Escrivá.
- "M'ho he passat molt bé fent el treball de les textures perquè hem experimentat amb diferents materials i hem fomentat la creativitat".
- "Ho he passat molt bé i he aprés molt". Neus Morera.

Un plaer acompanyar a persones amb tantes ganes de treballar!

dijous, 16 de gener del 2020

UNA VISITA MOLT ESPECIAL!



En 4t de primària van rebre una visita molt especial aprofitant que estan treballant un projecte de Ciències Naturals anomenat "Un passeig per la natura". Ens va visitar la tortuga d'Erik!

Sols en veure-la ja començaren a dir tot allò que han aprés: és vertebrat, és un rèptil, és ovípar... i té closca! Quin plaer comprovar tot el que han aprés!

La història d'aquesta tortuga ens ha fet reflexionar sobre l'abandonament dels animals perquè Erik i la seua iaia la trobaren al carrer en unes condicions molt roïnes i se l'emportaren i la cuidaren. Tota una lliçó!

Ens encanta viure tot el que aprenem!

BICIESCOLA

Voleu fer esport? Voleu passar un matí saludable i divertit? Voleu gaudir de la nostra magnífica natura? Doncs no t'ho penses, t'esperem!

Tant si eres del nostre centre com si no ho eres, seràs benvingut i benvinguda!

Fins dissabte!

dimarts, 14 de gener del 2020

UN TREBALL D'ENQUESTES

Alumne resolent dubtes
Una forma de motivar els nostres alumnes i a la vegada aconseguir un aprenentatge més interioritzat consisteix en oferir-los tasques i treballs en els que ells mateixos siguen els protagonistes, tasques diferents a les tradicionals on l'alumne investigue i cree pel seu compte, tasques en les que s'utilitzen les noves tecnologies, tasques que puguen ser d'aplicació real  o quotidiana, tasques que impliquen col·laboració entre companys, en definitiva tasques adaptades a les seues necessitats i que puguen despertar cert interès.

Alumnes explicant com s'han d'emplenar les enquestes



Alumnes passant les dades recollides al PC
 Això mateix és el que han tractat de fer els alumnes de 4t d'ESO en un dels projectes que s'ha plantejat a l'assignatura Projecte Interdisciplinari. El contingut d'aquest projecte tractava d'elaborar una sèrie d'enquestes de satisfacció i de poder dur-les a terme. Per tal d'aconseguir-ho primer han tingut que investigar quins tipus d'enquestes existeixen i quin tipus de preguntes es poden formular en una enquesta. També han tingut que debatre sobre quin tema seria el més adequat per poder passar una enquesta, i finalment han practicat sobre el procés de passar l'enquesta als seus propis companys i a la resta d'alumnes d'altres cursos.

L'objectiu final ha sigut recollir les dades obtingudes i tractar-les amb un programa informàtic per poder analitzar-les i treure les gràfiques dels resultats així com les pròpies conclusions en un treball recopilatori de tot el que han aprés.

El resultat d'aquest projecte ha sigut completament satisfactori i motivador per als alumnes, i el més important és que han aprés durant tot el procés.





dilluns, 13 de gener del 2020

A L'ABORDATGE!!!

clic per a veure totes les fotos
Els xiquets i xiquetes d'infantil han tingut una gran sorpresa. Han rebut un missatge en dins d'una botella que els ha fet pensar amb la nova aventura en la qual s’endinsaran aquest trimestre. Es convertiran en la tripulació d'un gran vaixell per començar el projecte dels "Pirates"!

Han seguit les instruccions d'un pirata sense rumb fins a trobar el mapa del tresor. Ara han d'aprendre moltes coses dels pirates per formar part de la seua tripulació i trobar el gran tresor.
També han elaborat una carta per a informar a les seues famílies del que ha passat i demanar ajuda; poden portar coses relacionades amb el projecte per tal d’aprendre i gaudir d'aquesta aventura!

Ja us anirem contant!!

dimecres, 8 de gener del 2020

1, 2, 3...ABRACADABRA!

clic per a veure totes les fotos

Els nostres alumnes d’Infantil i, també, els de 1r fins a 4t de Primària, van rebre en desembre la visita d’un mag molt especial.
Els va contar dos contes utilitzant alguns jocs màgics que els van deixar bocabadats! Va fer aparéixer ous daurats de gallina, un globus que es va convertir en peix...
No hi ha millor manera de fomentar la lectura que fent-la atractiva als xiquets. Ens encanta la màgia (i segur que a vosaltres, que ja sou fadrinots, també!)


MENJADOR GENER

Ja estem en GENER i encetem l'any 2020!

I, com cada mes, us mostrem el nostre menú!

Si vols menjar al col·legi Sant Antoni, ja saps que has de fer. T'esperem!

Us deixem també el menú sense gluten.

BON PROFIT!

dimarts, 7 de gener del 2020

IM RESTAURANT

Els alumnes de 4t d’alemany han treballat vocabulari i expressions relacionades amb el menjar i com demanar-lo en un restaurant.
clic per a veure totes les fotos


Per posar en pràctica tot el que han aprés, han elaborat un diàleg per grups i han representat a classe anar amb els amics a un bar o restaurant a menjar. En cada grup hi havia un cambrer/a i dos clients.
Tots els alumnes mentre escoltaven a cada grup, havien d’omplir una graella amb la informació que els companys deien per saber si realment entenien els diàlegs.
A més, per tal que fora més real, han portat de casa alguns objectes (gots, plats, coberts,…).

Ha estat molt divertit veure’ls en eixe paper, sobretot, perquè hem gaudit tots del treball ben fet.

VISITA AL ZOO AVALUADOR!

Penses que les proves escrites només es poden fer asseguts a la taula de l’aula?

clic per a veure totes les fotos
Doncs no, els alumnes de 2n i 3r de primària han posat a prova tot el que han aprés en Ciències Naturals sobre els animals, amb una visita al Zoo que hi havia per tot el nostre pati.

Allí, calia buscar els cartells informatius dels animals, i respondre les preguntes que tenien a la seua fitxa avaluadora. 
Aquest animal era carnívor? Ovípar? Viu a l’aigua o la terra? És rèptil o amfibi? 

A la fi, ho vam passar genial amb aquesta forma diferent i divertida d’avaluació.