dilluns, 9 de novembre del 2015

VISITA A BOCAIRENT


El passat divendres 30 d’octubre, les classes de 5é i 6é van anar d’excursió a Bocairent. Allí van tindre l’oportunitat de visitar la Cava de Sant Blai, on ens van explicar com aprofitaven el fred natural de la neu per tal d’afavorir el desenvolupament del comerç de la neu i que va tindre la seua màxima plenitud entre els segles XVII i XIX.


clic per a veure totes les fotos
Després vam visitar Les Covetes dels Moros. Es tracta d'un grup de coves-finestres, o coves artificials amb orificis en forma de finestra, penjades a meitat d'un penya-segat rocós. Consta d'unes cinquanta finestres, que donen accés a altres tantes cambres, així com de 9 finestres més, que tan sols estan iniciades i inacabades. Les finestres es disposen en 3 - 4 nivells però sense formar "pisos" regulars.

Abans de dinar encara vam passejar pel centre històric, on ens van explicar com es va repoblar el poble per part dels cristians.

Ja després de dinar, vam visitar la Plaça de Bous. Considerada la més antiga de la Comunitat Valenciana i està excavada dins la muntanya. Realment espectacular.

En fi, vam passar un dia genial i ens vam ensenyar moltes coses que mai pensàvem que estaven molt prop de la nostra casa.