dijous, 31 de gener del 2019

PILOTA A L'ESCOLA

Una vegada més, el Col·legi Sant Antoni, participa en el programa Pilota a l'escola realitzat per la Conselleria i la Federació de Pilota.

clic per a veure totes les fotos
Aquest any ens ha visitat Néstor Portes, professional de raspall, i Xavi, coordinador de les escoles de pilota d'Oliva i Vilallonga.
Els xiquets de 4t del nostre centre han encetat la Unitat Didàctica de pilota amb una experiència fantàstica, ja que comparteixen una jornada completa amb un jugador professional i un tècnic, la qual cosa sempre ajuda a motivar-los.

La veritat és que tenim resultats meravellosos perquè els xiquets i xiquetes no paren de jugar a pilota dins i fora de la sessió d'educació física, porten els guants sempre dins la motxilla i una pilota d'esponja o de badana per raspar en qualsevol moment.

Donar les gràcies a Néstor i Xavi per tot!!

dimarts, 29 de gener del 2019

MESCLEM I GAUDIM!

Els arbres hem descobert com traure el color de les estrelles!
clic per a veure totes les fotos

Hem fet una barreja entre negre i blanc i ... Sorpresa!!! Justament ens ha eixit el color que necessitàvem per a decorar el panel que formarà part del nostre racó de l'espai, el GRIS.

Amb els dits màgics hem fet el traç d'aspa per tal d'aconseguir omplir-ho tot i tenir l'espai amb estrelles. «Esto sí que mola», ha sigut l'expressió que han dit els arbres de 4 anys... 

Així dona gust aprendre!

dilluns, 28 de gener del 2019

CURSA SOLIDÀRIA

Estimades famílies, com bé sabeu, el pròxim dimecres dia 30 de gener celebrarem el Dia de la Pau. Aquest dia sempre el celebrem, al nostre centre, perquè és un objectiu comú per a tots els que formem el col·legi Sant Antoni: aconseguir un món que viu en pau i sense cap tipus de violència. 

Aquest any, de nou, a banda d'activitats relacionades amb aquest dia, també realitzarem la cursa solidària (no competitiva).

Junt amb l'associació Save the Children, tots els nostres alumnes realitzaran un kilòmetre solidari (aquesta distància és simbòlica; cada curs realitzarà la seua cursa amb la distància adequada a la seua edat).

Dimecres, al Passeig de les Verdales, aportarem el nostre granet d'arena per tal d'intentar, d'alguna forma, millorar la trista realitat que viuen molts xiquets d'Àfrica. Els vostres fills i filles tenen un full informatiu on explica, molt més detalladament, el que farem i com poder col·laborar, tots aquells que vulgueu.

Moltíssimes gràcies i, ens vegem dimecres!

EL TALLER FALLER DEL COL·LEGI SANT ANTONI

Passeu i veureu!

Ja tenim llest el volum de tots els ninots de la Falla 2019 i ara sols queda massillar-los i pintar-los perquè queden ben bonics.

Molta feina feta: Planificacions, dissenys, proves, mesures, intents fallits, molts periòdics, metres de cinta adhesiva, frustracions, alegries, errades, encerts i un munt d'emocions viscudes dins del nostre Taller Faller. I tot aquest esforç perquè, més prompte del que ens pensem, un any més la Falla cobre vida.

Estem molt il·lusionats!


divendres, 25 de gener del 2019

PEGO VIU

Avui han vingut al nostre centre membres de l’associació PEGO VIU a fer-nos uns tallers, als xiquets i xiquetes de 1r i 2n de primària, sobre la importància que tenen les plantes per a la conservació de les nostres muntanyes.

clic per a veure totes les fotos
Ens han explicat que hem de cuidar el sòl per tal que no estiga contaminat i que les plantes es desenvolupen correctament. Hem utilitzat aigua, colorant i una fulla de lletuga per a veure com les plantes absorbeixen tot el que hi ha a la terra.
En l’altre taller, hem vist com és d’important que hi haja plantes i arbres en les muntanyes per tal que la terra es mantinga ferma en cas de fortes pluges.
Ho hem passat molt bé i hem aprés moltes coses.

Moltes gràcies a PEGO VIU per tot l’esforç que fa per tal de mantenir vives les nostres muntanyes!

dijous, 24 de gener del 2019

CONTINUEM EN L'ESPAI

Vam trobar els comandaments de la nau espacial de Valentina i, dies després, va aparéixer el seu quadern de ruta.

Els xiquets i xiquetes d’infantil han tingut molta sort de poder tenir aquest quadern on, Valentina ens explica les tasques previstes, problemes al llarg del seu viatge, dades de la seua nau espacial,…

Sabeu que van a fer els nostres alumnes?
clic per a veure totes les fotos
Cadascú elaborarà el seu quadern de ruta on, al llarg de trimestre, l’emplenaran amb els seus treballs realitzats que fan dia a dia amb molta cura i il·lusió. Estan molt motivats per aprendre que hi ha a l’espai i gaudeixen amb totes les activitats proposades.

Aprofitem per a donar les gràcies a les nostres famílies que fan possible que les nostres aules es transformen en l’espai. Tot el material aportat el tenim en un raconet molt especial. Ací vos deixem algunes fotos!

dimecres, 23 de gener del 2019

SUC A L'ESCOLA

Hui, els xiquets i xiquetes del col·legi Sant Antoni estan plens d'energia!

clic per a veure totes les fotos
Hem encetat la campanya impulsada pel nostre Ajuntament "SUC A L'ESCOLA". Cada dimecres vindran de matí i ens prepararan un suc acabat d'esprémer per a tots els xiquets i xiquetes del centre.

Volem felicitar a l'Ajuntament per aquesta magnífica iniciativa. És important fomentar hàbits saludables als més menuts i, no hi ha millor forma de fer-ho que aquesta.

HEM DE POTENCIAR ALLÒ QUE ÉS NOSTRE. HEM DE POTENCIAR LA TARONJA!

PROJECTE 3D - CAMP DE FUTBET

Alumnes de 3r i 4t d'ESO han estat treballant a l'assignatura de Projecte Interdisciplinari en un projecte de disseny en 3D, més conegut per tots com 'Tres Dimensions'. Han tingut que mesurar parts del col·legi com el camp de futbet i les seues línies, la caseta d'esports, i els murs i parets que l'envolten així com també han estat mesurant diversitat de material esportiu com són les porteries, bancs o inclús balons.

Totes les mesures han servit per a crear models 3D en un programa informàtic, de forma que cada peça del model es dissenya a mida real per tal que siga el més semblant possible a l'original.

Finalment han unit totes les seues creacions en un model a escala 1:1 que s'assembla moltíssim al que ells mateix poden veure tots els dies quan ixen al pati.

A continuació podem veure en un vídeo un passeig virtual per un d'aquests projectes 3D realitzat per una de les alumnes, i que reflecteix la gran quantitat d'hores de feina que han utilitzat per tal d'arribar a aquest resultat tan espectacular.



AUDICIÓ D'ACORDIÓ DE PASQUAL ROIG A 2N D'ESO

L'altre dia vam tindre una visita de luxe: Pasqual Roig. El nostre convidat ens va deleitar amb la seua interpretació a l'acordió de temes clàssics inoblidables que inclouen estils tan variats com el vals, el pasdoble, el bolero, etc., i molts dels nostres alumnes es van atrevir, fins i tot, a ballar dins la classe.

Va ser tot un goig poder disfrutar d'una experiència semblant!! Esperem ansiosos la propera visita que ens faça el bo de Pasqual, un MÚSIC amb majúscules!!





CÒMICS ON LINE!

Els alumnes de 1r d’ESO, en la classe de valencià, han estat treballant el còmic “on line”.

clic per a veure totes les fotos
Malgrat que ja coneixien aquest tipus de text que combina la imatge i la paraula, i totes les seus característiques, han gaudit amb aquest mètode digital de creació d’un còmic.
En primer lloc havien de triar el format i el fons per al seu còmic, després els personatges i el tipus de bafarades, cartutxos i onomatopeies que volien. A continuació havien d’incloure el text i seguint les indicacions que els havien donat a classe, formar una història.

El resultat ha estat ben positiu, els alumnes s’han divertit molt i la classe de valencià ha donat peu a fomentar la seua imaginació.

dimarts, 22 de gener del 2019

ANEM A L'HORTET

La setmana passada, els xiquets i xiquetes d'infantil, van plantar cebes amb l'ajuda i col·laboració del nostre iaio Juan.
clic per a veure totes les fotos

Els enciams van creixent gràcies al fet que els xiquets, cada setmana, reguen i arranquen les males herbes i, també, gràcies a la gran tasca que fa Juan, el iaio de Roser.

Dia a dia veiem l'evolució de les nostres hortalisses i els motiva per seguir tenint cura d'elles i per plantar de noves.

Ara també cuidarem les cebes per prompte fer una bona amanida.

Ja us anirem contant com va el nostre hortet d'infantil!

divendres, 18 de gener del 2019

PAPÁ Y MAMÁ!

clic per a veure totes les fotos
Els alumnes de segon de primària han treballat la descripció en l’assignatura de llengua castellana.

Han aprés els passos per a fer la descripció d’una persona. I, per tal de posar-lo en pràctica, hem descrit als pares o a les mares. Per a finalitzar-la, hem fet un dibuix!

Veritat que ens han quedat genial?

dijous, 17 de gener del 2019

DIA DE SANT ANTONI

Hui, 17 de gener, és el dia de Sant Antoni.
Aquesta festa, des de sempre, ha sigut molt important al nostre poble i, per desgràcia, últimament va perdent importància. Des del col·legi Sant Antoni vegem com a fonamental explicar i viure totes les nostres festes i tradicions als més menuts per tal de conservar-les. I aquesta és una d'elles!

clic per a veure totes les fotos
Aquest matí, hem explicat als xiquets en què consisteix la festa, en quins pobles se celebra, quines diferències hi ha en les distintes localitats... i tot gràcies a la mateta didàctica que ha elaborat i ens ha facilitat la Mancomunitat cultural de la Marina Alta (MACMA) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pego.

Volem donar l'enhorabona a la MACMA i, per descomptat al nostre Ajuntament per treballar per a intentar recuperar i no deixar perdre les nostres tradicions.

Ací us deixem algunes imatges. Recordeu, hui és dia d'anar al porrat!

dimecres, 16 de gener del 2019

SOM ARTISTES!

L'AULA DE PLÀSTICA ESTÀ DESBORDADA D'OBRES D'ART!
clic per a veure totes les fotos

Comença un nou trimestre i ja tenim els resultats artístics que s'han produït en l'Aula de Plàstica en els darrers mesos: Quadres Pop Art i projectes amb textures emplenen les nostres prestatgeries.


Quin goig veure els treballs amb la satisfacció de la feina ben feta!


Us mostrem els quadres Pop Art de 3r d'ESO i els quadres amb Textures de 2n
d'ESO. A gaudir!

dimarts, 15 de gener del 2019

EL CICLE DE L'AIGUA

clic per a veure totes les fotos

Els nostres alumnes de tercer de primària, en el passat portfoli “Del paisatge al cel”, en la tasca 3, “Amb l’aigua al coll” aprengueren un poc més sobre el cicle de l’aigua.

Primerament van visualitzar una pel·lícula, “Narigota”, en la que els explicava la vida d’una gota. Després, van fer una pluja d’idees per a veure quin era el procés del cicle de l’aigua, i alguna curiositat que els havia contat la peli.

Per deixar-ho plasmat al seu portfoli, van fer un mini-llibre amb la informació. I, finalment, feren un experiment amb una bossa hermètica, que cadascú s’endugué a casa per tal de veure com plovia. A més, vam fer un mural al corredor amb el cicle de l’aigua.

dilluns, 14 de gener del 2019

LA CAIXA DE LES PARAULES


Els unicorns tenim a la classe una caixa molt interessant i curiosa on, cada setmana, s'ompli.
Com s'anomena la caixa? La caixa de les paraules!

clic per a veure totes les fotos
Que posem dins? Cada setmana, l'encarregat de la classe, pensa una paraula, l'escriu a la pissarra en l'idioma que vulga i, tots junts, la dibuixem i escrivim en un full. Aquest full el guardem en la caixa de les paraules per a poder recopilar a final de curs totes les nostres paraules.

Per a què serveix? Per practicar la lectoescriptura en minúscula, conéixer paraules en diverses llengües, reconéixer les lletres i per a gaudir mentre aprenen.

divendres, 11 de gener del 2019

FEM EL NOSTRE BUFADOR

clic per a veure totes les fotos
Abans de les vacances de Nadal, en la sessió del programa de comunicació que ens fa Blanca, la logopeda, els xiquets de primer, segon, tercer i quart de primària, feren un bufador d'aire i, així, a més de tenir un element decoratiu del Nadal, poden practicar el buf.

Primer feren boletes de paper i, després, les posaren dins d'una bosseta de plàstic i li afegiren una palleta. Per últim, sols faltava provar l'invent.

Amb aquest treball manual el que intentem és ensenyar als xiquets i xiquetes a agafar aire pel nas i tirar-lo per la boca. Ací us deixem unes imatges dels xiquets i xiquetes de 1r de primària!

dijous, 10 de gener del 2019

UP/DOWN

clic per a veure totes les fotos
Les nostres tortuguetes, abans de les vacances de Nadal, des de l’àrea d’anglés, treballaren els continguts de tres anys en anglés (colours, number one, circle, emotions, big/small...) mitjançant jocs, cançons i fitxes.

L’últim dia van treballar els conceptes “UP/DOWN” amb globus de colors dibuixant com es sentien en eixe moment. Després, realitzaren jocs per tal de consolidar els conceptes i, finalment, van ballar una cançó amb el seu globus!

Per aprendre un idioma és imprescindible viure’l! Ho van passar genial!

dimecres, 9 de gener del 2019

1,2,3...DESPEGUEM!

clic per a veure totes les fotos

Els vostres fills i filles d’infantil us han contat alguna cosa?

Hui, a l’hora del patí, una gran explosió ens ha sorprés!
Hem acudit tots, ràpidament, per a veure el que era eixe soroll. En pujar al pati de dalt, hem vist que han aparegut uns aparells molt estranys… Què són eixes coses? Com han arribat? Què farem amb elles?
Trossos de fils, comandaments, llums, endolls… pareix que siga part d’una nau espacial!
Junt amb les peces, hi havia un pen drive i tots junts, cada curs a la seua classe, hem anat a veure què contenia.

La nostra sorpresa ha sigut majúscula en escoltar el missatge. Pareix que la comandant que tripulava la nau, Valentina Méndez, tenia problemes i ens demanava instruccions!

En aquest projecte tan misteriós i il·lusionant, tractarem d’ajudar-la!



PER TAL DE PODER ACONSEGUIR QUE ELS XIQUETS TINGUEN GANES D’APRENDRE, HEM DE MOTIVAR-LOS. RES MILLOR QUE FER-LOS PROTAGONISTES DE LA SEUA AVENTURA!

MENJADOR GENER

clic per a veure totes les fotos
Ja estem en GENER i ací us mostrem el nostre menú!

Si vols menjar al col·legi Sant Antoni, ja saps que has de fer. T'esperem!

Us deixem també el menú sense lactosa i el menú sense gluten.

BON PROFIT!

dimarts, 8 de gener del 2019

LABORATORI DE CONTES

clic per a veure totes les fotos
El passat 17 de desembre, les classes de 5t i 6t, vam tindre un laboratori un poc especial, es tractava d'un laboratori de contes. Una activitat que promou l'educació emocional i la literatura infantil.

En el nostre cas, vam tractar el tema de la interculturalitat. Ens van contar dos contes: "Mil hogares" i "Els de dalt i els de baix". Els protagonistes eren personatges de tota classe i de diferents nacionalitats. Vivien en diferents tipus de cases i en diferents llocs...
Al final vam fer un dibuix sobre el conte "Els de dalt i els de baix". En les fotografies podreu veure el resultat del treball que vam fer després d'escoltar els contes.

És important treballar en els nostres xiquets la igualtat i el respecte. Totes les persones som iguals, independentment del color de la nostra pell, la llengua que parlem o el lloc on naixem. SOM PERSONES!

Va resultar molt enriquidor i divertit!!!

dilluns, 7 de gener del 2019

CONEIXEM APROP

Aquest dilluns, després de tornar de les vacances de Nadal, els alumnes de 1r fins a 4t de primària, han començat un nou projecte: UN MÓN PLE D'ÉSSERS VIUS.

Per aquest motiu, hem rebut amb moltíssima alegria i il·lusió la visita d'Ana i Pepa. Elles són voluntàries de l'Associació APROP de Pego. Ens han explicat el funcionament de la protectora i han portat a una amiga molt especial: Kiru! Una gosseta molt educada i hàbil.

clic per a veure totes les fotos
Ho hem passat genial i hem pres consciència que s'ha de tindre molta cura dels nostres animalets. Que hem d'estimar-los moltíssim, educar-los correctament i, per descomptat, no abandonar mai a cap animalet. Ells són un més de la família.

En aquest projecte treballarem sobre els éssers humans i, realitzarem activitats encaminades a poder ajudar als nostres amics peluts de la protectora APROP.

ESTIMEM ELS ANIMALS I ESTIMEM EL NOSTRE POBLE. TOTS JUNTS HEM DE COL·LABORAR AMB APROP!