dijous, 30 de novembre del 2017

MÚSICA I PLASTILINA

Els alumnes de 3r de primària, hem jugat amb plastilina per fer diferents figures musicals.

clic per a veure totes les fotos
En principi havíem de fer la Clau de sol en plastilina però, a mesura que hem anat treballant i prenent gust, ha començat a eixir dels mateixos alumnes alternatives a aquest treball com, per exemple, fer notes musicals i posar el nom (Mi, Sol, La i Si), dibuixar figures musicals (rodona, blanca, negra i corxeres).

Ha sigut una experiència molt educativa i on, el millor, ha sigut l'originalitat de l'alumnat.
Així dóna gust treballar!

ENHORABONA ANA!

L'orgull del nostre centre pels èxits que estan obtenint els nostres exalumnes no acaba mai, i això és una molt bona notícia!

Hui volem donar l'enhorabona públicament a Ana Ortí (amb un poc de retard per motius de permisos per a publicar-ho en la nostra pàgina).

Ana actualment està estudiant quart curs de Ciència i Tecnologia dels Aliments en la Universitat Politècnica de València. Ella, conjuntament amb altres companys, ha sigut guardonada amb el Premi ACTA/CL al Desenvolupament de nous productes alimentaris 2017.
Ana i el seu grup de treball han desenvolupat Caloe: una postre basada amb violetes, roses, flor de taronger i ylang ylang.

Ana Ortí sempre s'ha caracteritzat pel seu esperit de superació, la seua constància en el treball i, per descomptat, per ser una persona amb uns valors increïbles: bona companya, responsable i empàtica.
A nosaltres no ens sorprén que estiga obtenint ara aquests merescuts fruits pel seu treball i volem felicitar-la i animar-la a seguir treballant així.

Aprofitem per a donar, com és natural, l'enhorabona a la seua família per la gran tasca realitzada en l'educació dels seus 3 fills. Agrair-los també que confiaren en el nostre col·legi durant tants anys.

Ana, enhorabona. Esperem poder veure, molt prompte, Caloe en els supermercats!

ELS NOSTRES ALUMNES SEMPRE SÓN UN ORGULL PER A NOSALTRES!

dimecres, 29 de novembre del 2017

VISITEM A L'ESCULTOR MIQUEL COSTA

Amb tot el que estem aprenent i gaudint sobre els museus, la classe dels Tigres, no podíem deixar d'experimentar i veure per si mateixos com treballa un escultor.

En el nostre poble també hi ha molt artistes i hem decidit fer una visita al Taller d'escultura del pegolí Miquel Costa.
Ens ha mostrat el seu lloc de treball; els utensilis que utilitza; i algunes de les obres que està portant endavant. Li hem fet preguntes: quan va començar a esculpir, per què, què pensa quan esculpeix... L'hem convidat, al nostre cole, i ens ha ajudat a fer la nostra escultura de fang. Ho hem passat de meravella!
Moltes gràcies Miquel Costa. Esperem que seguisques fent moltes escultures i que gaudim d'elles molt prompte.

Quan l'alumne manipula qualsevol material per esculpir, descobreix les seues pròpies possibilitats de transformar-lo i les limitacions pròpies de cada material. I és, en eixe treball, on es desenvolupen persones creatives, sensibles, flexibles, com
unicatives, autònomes i curioses de conéixer el món.

dimarts, 28 de novembre del 2017

EXPERIMENTEM!

clic per a veure totes les fotos
Per tal de treballar la motricitat fina dins l'aula, hem preparat diferents activitats perquè, els xiquets i xiquetes de tres anys, identifiquen el traç vertical.

Primer, hem eixit al pati i hem dibuixat amb el dit mullat amb aigua. Després, amb guix, hem continuat fent ratlles a terra.
Una vegada dins l'aula hem fet el traç amb sal, arena de platja i purpurina; com brillava!

El millor de tot és que després de dibuixar les línies, ho movíem i desapareixien!

Ha sigut molt divertir practicar el traç vertical així!

ENHORABONA JAVI!

El col·legi Sant Antoni vol donar, públicament, l'enhorabona al nostre exalumne Javi Bernabeu pel premi Llegir 2017 (Fundació Bromera).

Javi, que actualment estudia Medicina, ha sigut el guanyador del VI Premi Llegir. Ho ha fet amb l'article "Pròxima parada" que tracta d'un viatge en tramvia d'un xiquet en el qual es defén la importància de la lectura en valencià.
Javi sempre s'ha caracteritzat per ser un estudiant intel·ligent, responsable i molt treballador, però, per damunt de tot, un gran amant de la lectura i amb un excel·lent domini de l'expressió escrita.
Volem felicitar-lo per aquest premi i desitjar-li el millor durant la seua estada d'Erasmus a Bulgària.

Donar l'enhorabona també, i una vegada més, a la seua família. Fa uns dies la seua germana Alba era guardonada amb el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic (altres germans també el van obtenir en el seu moment) i, poc després, ens anunciaren la notícia del premi de Javi.
També agrair i donar les gràcies a la família Bernabeu Sendra per dipositar en nosaltres tota la seua confiança per a l'educació dels seus fills i filles.
La tasca de les famílies en l'educació dels seus fills és importantíssima i, clar està, tots els resultats que ara estan obtenint no són fruit de la casualitat. Moltes felicitats pel gran treball que heu fet.

Us deixem, també, una imatge de la recollida del premi per part de la seua família, ja que Javi es troba d'Erasmus.

dilluns, 27 de novembre del 2017

VOLS LLEGIR UN CÒMIC?

Com sabeu, al nostre centre treballem amb tauletes electròniques des de 6t de primària fins a l'ESO. És important mostrar l'ús correcte i responsable d'aquesta ferramenta electrònica i, sobretot, que vegen que té serveix per a moltes coses, no sols per a jugar.

clic per a veure totes les fotos
Els alumnes de sext de primària han estat treballant el còmic a les classes de llengües.
Abans de començar, estudiaren les característiques del còmic i com es combina el text amb la imatge (estructura, les vinyetes, els cartutxos, les bafarades, les onomatopeies, les línies cinètiques...), i, també, com utilitzar l'aplicació Comic Strip.
Els següents passos van ser: pensar la història que volien contar, preparar les tauletes i començar!
Fomentarem el treball cooperatiu, ho passarem genial i, a més, aprenguérem els uns dels altres!


Al corredor del col·legi estan penjats!

diumenge, 26 de novembre del 2017

NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

Els alumnes del nostre centre, junt amb la resta de col·legis del poble i l'IES, el passat dijous 24 de novembre digueren NO a la violència masclista.

La comunitat educativa va realitzar un acte a la plaça del mercat i, després, continuaren l'acte al Teatre Municipal on, les quatre escoles i l'institut exposaren uns treballs manuals o audiovisuals on, deixaven ben clar, que Pego és un poble on no cap ningun tipus de violència.

Per altra banda, els alumnes de 3r i 4t de primària tingueren una xerrada molt interessant a càrrec d'una persona que nosaltres estimem molt; Raquel.
Mitjançant jocs i comparacions va fer entendre que violència de gènere és molt més que pegar o insultar... i, el més important, els va fer veure que no podem permetre ninguna.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE FAN POSSIBLE AQUESTS ACTES I XERRADES QUE FAN QUE EL FUTUR DEL NOSTRE POBLE REPULSE QUALSEVOL TIPUS DE VIOLÈNCIA DES DE BEN XICOTETS.

divendres, 24 de novembre del 2017

ESCOLA DE NADAL!

Aquestes festes nadalenques tenen molts dies laborables, per aquest motiu, hem pensat en oferir-vos un servici que, possiblement, us puga vindre molt bé!

Els dies 27, 28 i 29 de desembre i els dies 2,3,4 i 5 de gener, ací, al mateix centre, realitzarem una ESCOLA DE NADAL.

Aquesta va destinada a xiquetes i xiquets des de 3 anys fins a 6t de primària (després farem grups per edats: Grup 1: infantil, Grup 2: 1r-3r primària i Grup 3: 4t-6t primària).

L'horari serà de 9:00 a 13:00 hores, i, de ben segur, ho passarem genial!

Tant si eres alumne/a del nostre col·legi, com si no, pots vindre a passar aquestes festes nadalenques jugant i aprenent junt amb xiquetes i xiquets de la teua edat.

T'ESPEREM!

dijous, 23 de novembre del 2017

CASTANYA... AL CISTELL!

Hui estàvem de festa al col·legi Sant Antoni!

Hem celebrat la festa de la tardor amb la, ja tradicional, festa de la castanyera.
Majors i menuts han realitzat activitats cooperatives per a passar-ho bé i decorar el col·legi.
clic per aveure totes les fotos

Els alumnes de 4t de primària han baixat a contar el conte de la Castanyera als companys d'infantil. Els de 6t anaven, classe per classe, tocant cançons amb la flauta. Després, els xiquets d'infantil han pujat a primària a cantar i ballar-nos... ha estat molt divertit!

En acabar, hem eixit al pati i hem esmorzat junts! Els nostres pares, mares i iaios han preparat menjar dolç i salat que estava per a xuclar-se els dits!

Per finalitzar, els alumnes de primària han realitzat una gimcana molt divertida on, ajudant-se els uns als altres ha realitzat treballs manuals, esport i jocs d'enginy.

Agrair la gran participació de les nostres famílies a l'hora de fer possible l'esmorzar comú, i per descomptat, per visitar-nos.

NO PODEM TINDRE FAMÍLIES MILLORS QUE VOSALTRES. GRÀCIES!

ENHORABONA!

Hui, dijous 23 de novembre, la Conselleria d'Educació, ha publicat els PREMIS EXTRAORDINARIS AL RENDIMENT ACADÈMIC en l'etapa de primària.

Ens ompli d'orgull comunicar-vos que, un any més, a 3 alumnes del nostre col·legi els han atorgat aquest premi que reconeix el treball, l'esforç i la dedicació d'aquests alumnes i, en conseqüència, de les seues famílies, al llarg dels sis cursos de primària.

Alba Bernabeu Sendra, Ainhoa Llambíes Roig i Vera Vicens Siscar han sigut les guardonades.

Des del col·legi volem donar-los una molt afectuosa enhorabona. Sabem que és un premi més que merescut per tots ells, tant pels seus excel·lents historials acadèmics com alumnes, com també, per la seua integritat com a persones.

Per descomptat, felicitar també a les seues famílies pel premi i agrair-los
la confiança que dipositaren en nosaltres per a la formació dels seus fills per a l'etapa d'infantil i primària i, per descomptat, per seguir fent-ho ara en l'ESO.

Aprofitem, també, per a donar l'enhorabona a la resta d'alumnes de la localitat que també els han atorgat aquest premi, als centres educatius CEIP AMBRA, CEIP CAROLINA SALA I CEIP ROSALIA BONDIA per la tasca diària que fan formant persones i, naturalment, a les famílies d'aquests magnífics estudiants.

L'EDUCACIÓ DE PEGO ÉS DE QUALITAT!

dimecres, 22 de novembre del 2017

ON VIU LA NOSTRA MESTRA?

Com és la nostra casa? La de la nostra mestra serà igual?

Les aranyes han portat a la classe una foto d'una part de la seua casa. Han fet una descripció i han realitzat un mural amb les imatges per decorar l'aula.

clic per a veure totes les fotos
Aprofitant que estem treballant les parts de la casa, que millor que veure una casa per dins? Després de pensar on anar, les aranyes han decidit visitar la casa de la seua mestra Raquel.
Han observat cadascuna de les habitacions per descriure, en assemblea, que és el que han vist i, així, aprendre el vocabulari.
Per finalitzar, han escoltat el conte de "Ricitos de oro" i, de nou cap a l'escola per a esmorzar i jugar amb els nostres amics i amigues.

Per a les aranyes ha sigut una experiència inoblidable, amb molts sentiments positius. Estaven emocionats, il·lusionats i contents de poder estar en casa de la mestra.

VOLEM ALS NOSTRES ALUMNES COM SI FÓREM FAMÍLIA!

ENS ENCANTA LA MÚSICA!

clic per a veure totes les fotos
Els alumnes de 4t de Primària hem acabat els treballs de les diferents famílies d'instruments. Ha sigut un treball molt profitós i, ara, només ens falta que cada grup explique a la resta de classe la seua família d'instruments.

Hem penjat els treballs a la classe de música per a formar part de la decoració i, també, perquè la resta de companys que utilitzen l'aula ho puguen veure i utilitzar.

dimarts, 21 de novembre del 2017

QUINA LLUNA MÉS BONA!

clic per a veure totes les fotos
Ja hem finalitzat el nostre projecte "Un món on cabem tots", i ara ja hem encetat un de nou. Però volem mostrar-vos una activitat molt dolça que realitzarem dins la Tasca 2: "Coneixem la lluna".

Els alumnes de tercer de primària representaren les fases de la lluna amb galetes Oreo!
A més, realitzaren un mural per al corredor on es podia observar quina forma i nom rep la lluna en cadascuna de les seues fases.

Ho passarem d'allò més bé!

dilluns, 20 de novembre del 2017

JOAN MIRÓ

clic per a veure totes les fotos
Els alumnes de 5 anys us poden explicar molt bé qui era Joan Miró.

Fa unes setmanes, vàrem rebre una caixa sorpresa plena d'imatges de quadres i escultures de Miró i un conte sobre la seua vida. Ens vam posar a investigar, preguntar, buscar... però sobretot, experimentar que és el que més ens agrada.

En assemblea, decidirem dibuixar l'obra "Amanecer" en la porta de la classe. Sabem que, a Miró, li agradava molt dibuixar cercles, estreles, ocells, dones... i els seus colors preferits eren el roig, verd, groc, blau i negre. Hem recreat algunes obres de Miró i hem fet la nostra paleta de pintor/a, que hem utilitzat per fer un mural. Ja som autèntics pintors/es!

divendres, 17 de novembre del 2017

LES ARANYES VISITEN EL POL NORD!

Les aranyes d'Infantil s'han endinsat en el món del Pol Nord.

clic per a veure totes les fotos
Durant aquest mes han realitzat moltes activitats relacionades amb la vida i cultura dels inuits.
Han fet un joc per familiaritzar-se amb les peces de vestir, s'han donat besets d'esquimal, han vist vídeos per conéixer el seu país, han cantat cançons, ballat,....
El més emocionant per a ells ha sigut veure nevar dins l'aula. Amb els seus capells i les manyoples han jugat amb la neu. Ara, volen repetir l'experiència, la qual ha sigut molt motivadora i real per als xiquets i xiquetes de 4 anys.

Voleu veure el Pol Nord? Esteu tots convidats! estem a la classe de les aranyes. Us esperem!

dijous, 16 de novembre del 2017

L'HORTET DEL COL·LEGI JA ESTÀ EN MARXA!

Els xiquets i les xiquetes d'Infantil i 1r -2n de Primària, aquesta setmana, han sembrat amb l'ajuda de Juan,el iaio de Roser.

clic per a veure totes les fotos
Ja tenien moltes ganes de començar i veure com les hortalisses van creixent gràcies a la nostra tasca.
Enguany hem plantat ràvens, alls, carlotes i cebes.
Per torns, cada dia, eixirem a regar i mantenir net el nostre hortet.
Ara, sols hem d'esperar per emportar-nos a casa la nostra collita.

Volem donar les gràcies a Juan per ajudar-nos a mantenir en marxa l'hort i per fer que els nostres alumnes estiguen il·lusionats per cultivar i motivats per respectar la natura.

APRENEM I ENS DIVERTIM!

ELECCIONS CONSELL ESCOLAR

Benvolgudes famílies, el DIJOUS DIA 23 DE NOVEMBRE, són les eleccions a Consell Escolar. És molt important el màxim de participació possible. Us passem tota la informació, tant en valencià com en castellà.
Gràcies!


SOM MATINERS!

clic per a veure totes les fotos
La nostra aula matinera continua, per una banda, oferint un servei gratuït per als nostres pares que, per motius de feina no poden portar als seus fills i filles a les 9 al col·legi. I, per l'altra, fent gaudir als nostres alumnes amb jocs i treballs manuals.

Mireu que bé ho vam passar treballant la setmana de Halloween i l'arribada de la tardor. TENIM UNS ARTISTES!

Moltíssimes gràcies als pares treballadors que confien en nosaltres perquè cuidem allò que més estimen: els seus fills! UNA SANA RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA ÉS EL CAMÍ FONAMENTAL PER A UNA EDUCACIÓ INTEGRAL!

dimecres, 15 de novembre del 2017

UMMM...DANONE!

Dijous passat els alumnes de 1r i 2n de Primària vam anar d'excursió a la fàbrica de DANONE (Aldaia).

Va ser un dia molt especial: primer vam esmorzar en un parc on jugàrem i divertirem molt. Després, vam anar a la fàbrica de DANONE, que és tan gran com 23 camps de futbol!
La primera cosa que férem va ser entrar en una sala per a explicar-nos com va nàixer la marca i descobrir als dos bacteris responsables de fermentar la llet i convertir-la en iogurt: FILU i BULGUI. 
Després vam veure un vídeo i, per últim, com que anàvem a visitar una fàbrica alimentària, ens vam posar proteccions al cap i a la roba per poder entrar dins i veure com feien els actimels.
En acabar, entràrem en una altra sala per a menjar-nos un iogurt i un actimel i, també, decorar-nos un iogurt porta-llapis.

Per últim, vam tornar al mateix parc a dinar i acabar el dia.

clic per a veure totes les fotos
En nom dels alumnes de 1r i 2n i del professorat que vam anar, volem agrair a la DANONE el tracte i l'amabilitat, així com felicitar a les dos educadores (Maria i Maria) que ens van acompanyar per la seua professionalitat.

VISITEM VALÈNCIA

El passat dijous 9 de novembre, els alumnes de 3r i 4t d'ESO, anaren d'excursió a València.

clic per a veure totes les fotos
En arribar al Centre Cultural Octubre assistiren, en primer lloc, a una lectura dramatitzada de textos. Aquesta va consistir en la lectura d'unes peces teatrals interpretades per dos actors. Va resultar d'allò més divertit i els alumnes no van parar de riure.
Tot seguit començaren la ruta literària. Aquesta consisteix en fer un itinerari temàtic pel centre històric de València relacionant espais emblemàtics amb autors literaris rellevants de la nostra literatura. A més, els alumnes van recitar alguns poemes (Ausiàs March) i van llegir fragments d'obres com la de Tirant.

El balanç és totalment positiu, tant que ja este
m pensant a repetir l'experiència.

dimarts, 14 de novembre del 2017

ENSENYEM EL PORTFOLIO A LES FAMÍLIES

Ahir va ser un dia gran per al nostre col·legi. Les aules es van omplir de pares, mares i familiars i, els nostres alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de primària, es van convertir en els mestres!

Com bé sabeu, hem eliminat els llibres des de 1r de primària fins a 4t. Treballem mitjançant el portfolio i, ahir, era el gran dia perquè les famílies vingueren a veure tot el que hem treballat i hem aprés.
Quatre cursos treballant una mateixa temàtica: UN MÓN ON CABEM TOTS. Complementant-se majors amb menuts, decorant un mateix corredor amb allò que estan investigant... i tot això, ells, autèntics protagonistes d'aquest aprenentatge havien d'ensenyar-ho i explicar-ho a les persones que més estimen: els seus familiars.

És un goig grandíssim per a nosaltres com a docents veure als pares implicar-se tantíssim, confiar amb nosaltres per a dur a terme metodologies tan innovadores i, per descomptat, veure la il·lusió dels nostres alumnes esperant poder demostrar tot allò que saben.

Per a nosaltres no hi ha millor forma de preparar-nos per al futur: Treballar amb gust de fer-ho bé, investigar en casa tot allò que et resulta curiós, treball individual combinat amb treball cooperatiu, exposar els teus coneixements de forma oral i controlada a altra gent, responsabilitat del teu resultat final... i divertir-se fent-ho, sobretot això, aprendre passant-ho bé i per gust de fer-ho.

GRÀCIES A TOTS ELS QUE VAU PODER VINDRE I, ALS QUE NO, ESPEREM QUE LA PRÒXIMA VEGADA SÍ PUGUEM COINCIDIR!


dilluns, 13 de novembre del 2017

CONÉIXES EL MEU NOM?

clic per a veure totes les fotos i el vídeo
La tardor ja pareix que vinga a quedar-se.

L'arbre de les tortuguetes també comença a canviar el color de les fulles i, aprofitant el canvi de colors de l'estació, hem fet un joc perquè els xiquets identifiquen el seu propi nom i el dels companys.

Hem repartit una fulla de l'arbre a cadascú que tenien cap per avall en la taula. Quan tots ja tenien una fulla davant li pegaven la volta per a conéixer quin company li havia tocat. Després, cadascú s'alçava i buscava al company per a donar-li-la. El xiquet amb la fulla del seu nom l'apegava a l'arbre de la tardor.

Que bonic ens ha quedat!

RES MILLOR QUE APRENDRE JUGANT!

diumenge, 12 de novembre del 2017

MENJADOR NOVEMBRE

Ja podeu consultar els menús del mes d'OCTUBRE (disculpeu la tardança)


Ací teniu, tant el menú normal com el sense gluten. Bon profit a tots!

LA MOTXILLA DE FRANCESCO VA AMB TU

Des del Departament de Pastoral, hem iniciat un nou projecte amb els alumnes i famílies de primària. L'hem anomenat "La motxilla de Francesco".

Us proposem fer un viatge familiar per conéixer un poc més a Sant Francesc. Un viatge que us farà descobrir coses noves. Un camí que ens portarà a buscar allò que realment busquem, i que no està tan lluny com pensem, sinó que està en el nostre propi cor.

La motxilla anirà a cadascuna de les vostres cases i de segur, anireu omplint-la de vida. Trobareu contes, històries, dibuixos per pintar, targetes, i una llibreta de ruta on podreu escriure, dibuixar tot allò que us haja fet interioritzar i reflexionar en aquests dies.
Bon viatge i esperem que trobeu Allò que busqueu...

divendres, 10 de novembre del 2017

VISITA A LA FUNDACIÓ SALVADOR MOLLÀ I AL POU CLAR.

clic per a veure totes les fotos
El passat dimarts 7 de novembre, els alumnes de 1r i de 2n d'ESO, van visitar la Fundació Salvador Mollà en Ontinyent, espai creatiu ubicat en un atractiu paratge natural, amb animals domèstics.

Els alumnes van conéixer les diferents sales en les quals es mostra principalment l'obra versàtil i contrastada de Salvador Mollà i l'espai museístic dedicat al ciutadà Manduca. Als alumnes els va encantar! Quanta creativitat!
Van fer un recorregut guiat per les diferents plantes de l'edifici, terrasses i exteriors i, per acabar, van participar activament en un taller de fang.
La peça que realitzaren la van coure en la fundació i hui ens han portat les peces a l'escola. Va ser un plaer gaudir de la saviesa de Salvador Mollà i de la seua amiga Encar.

En acabar la visita a la Fundació, els alumnes van anar al Pou Clar on, dos membres de l'associació "Amics del Pou Clar", ens van fer una xerrada informativa d'allò més interessant. Quin plaer dinar en aquell paratge tan meravellós!

dijous, 9 de novembre del 2017

VENS AL MUSEU?

Les xiquetes i xiquets de 5 anys han dut a la classe moltes coses sobre els museus: quadres, pintures, escultures, paletes, fotografies... Amb la col·laboració i aportació de materials per part de les famílies, els alumnes estan més motivats i il·lusionat amb el projecte.

En aquestes setmanes hem aprés com és un museu, per dins i per fora, i quines classes hi ha.
Hem vist fotografies, vídeos per internet que ens han ajudat a fer-nos una idea de com és un museu. I, també, hem fet les nostres primeres escultures amb la plastilina.
Amb un poc d'imaginació i creativitat, estem convertint la classe en un autèntic museu i nosaltres en autèntics artistes.
clic per a veure totes les fotos

Hem decorat les portes de la classe i hem fet marcs molt colorits per als cristalls. Ja us exposarem algunes de les nostres obres artístiques...

MOLTES GRÀCIES FAMÍLIES!!!! Així dóna gust t
reballar i els alumnes gaudeixen molt més.

dimecres, 8 de novembre del 2017

PLOURÀ?

clic per a veure totes les fotos
Fa unes setmanes, els alumnes de 4t de primària, vos mostraven el primer instrument de la seua estació meteorològica: el penell.

Després de molt de treball durant unes setmanetes, ja tenen les seues estacions grupals. Ahir van baixar al pati per tal d'observar si funcionaven els seus instruments i.....per descomptat que han funcionat perfectament!

El pluviòmetre el deixarem al terrat, esperant que caiga alguna gota per poder veure quants mil·límetres arrepleguem!

Mireu que divertit!

dimarts, 7 de novembre del 2017

A QUÈ FA GUST LA LLUNA?

clic per a veure totes fotos
Continuant amb el taller de contacontes, a la classe de les tortugues, Maite, la mamà de Kendall, ha vingut a contar el conte "a què fa gust la lluna?".
El conte que els ha agradat molt perquè el seu primer protagonista és una tortuga.
Després d'escoltar-lo hem pogut tastar un trosset de lluna. No podeu imaginar la quantitat de sabors que té!
I vosaltres.....l'heu provada?

Maite ens ha portat un regalet molt guapet que ha repartit en acabar i, amb molta il·lusió, l'hem guardat al saquet. Ens ha fet encantat.
Gràcies Maite per haver vingut!

Esperem el següent amb impaciència. Ens encanta veure les nostres classes amb pares dins!

dilluns, 6 de novembre del 2017

L'ARRÒS DE LA MARJAL!

clic per a veure totes les fotos

En la classe de 5 anys iniciem els nostres Tallers Familiars sobre els Oficis amb Vicent Dominguis (Pego Natura), pare de Paulina.

Ens ha acompanyat a la Casa de Cultura per a visitar el Museu Etnològic de l'arròs. Qui millor que ell, per contar-nos tot sobre l'arròs bomba!
Ens ha explicat tot el procés i hem vist les ferramentes i aparells que s'utilitzaven antigament per a dur a terme la plantació, cura i sega de l'arròs a Pego.
Després hem vist unes diapositives de com es treballa l'arròs en l'actualitat, amb noves tècniques, aparells i tractaments. També, hem pogut experimentar com es desgranava l'arròs manualment fins a arribar al gra blanc i net.

Moltes gràcies Vicent, ens ha agradat i hem gaudit molt tots i totes. De segur, prepararem molt plats espectaculars amb l'arròs. Tot un aprenentatge significatiu per als alumnes amb la col·laboració de les famílies. ESCOLA I FAMÍLIA FORMEN UN GRAN EQUIP!

EXCURSIÓ MARJAL

clic per a veure totes les fotos
El passat dimarts 31 d'octubre, les classes de 5t i 6t, vam fer una eixida en bicicleta a la Marjal de Pego-Oliva.

Amb l'ajuda de la Policia Local de Pego (aprofitem per a donar-los les gràcies per ajudar-nos) vam anar des del col·legi fins al peu de la Muntanyeta Verda. Allí ens esperaven els guies del Parc Natural.

Vam deixar les bicis al cim de la Muntanyeta, ens vam separar en dos grups i ens van explicar que el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva és una zona humida situada entre les províncies de València i Alacant, amb una extensió de 1.253 hectàrees. Es troba en el centre de la ferradura muntanyosa formada per les serres de Mostalla, Migdia i Segària.
Les seues principals característiques són una gran biodiversitat i l'excel·lent qualitat de les seues aigües, així com la seua quantitat. Hi ha dos rius principals que recorren la marjal: el Bullent o Vedat, en la part nord, i el Racons o Molinell, en la sud. A més, trobem nombrosos afluents i brolladors, coneguts aquests últims en la zona amb el nom de "ullals".
Es va declarar la zona Parc Natural l'any 1994. A més, donada la seua gran rellevància, també està inclosa aquesta marjal en el Conveni Ramsar (1971) de protecció mundial de zones humides, es troba dins de la xarxa Natura 2000 de la UE i també és zona d'especial protecció per a les aus (zona ZEPA).
Vam poder comprovar in situ allò que vam veure en classe.

Al final del matí, quan ja tornàvem cap a casa vam tindre un xicotet accident (res greu, per sort) i moltes rodes punxades. Tot i això, vam passar un dia genial al bell mig de la natura, un Parc Natural que tenim tan a prop i no coneixem massa... Ací teniu unes fotos!

divendres, 3 de novembre del 2017

ASSEMBLEA EDUCACIÓ FÍSICA

En octubre, els xiquets i xiquetes d'infantil, van començar les assemblees en Educació Física. Com sabeu, aquesta iniciativa la iniciarem el curs passat amb molt bons resultats.

clic per a veure totes les fotos
Cada setmana Fernando, el mestre d'Educació Física, els fa jocs on han d'aprendre a compartir, tindre bon comportament i gaudir amb les activitats proposades.
Els divendres, els reuneix a tots per donar la recompensa a aquells xiquets/xiquetes que ho han fet millor.
Qui ha estrenat el pódium? Dos campions i campiones de cada curs han tingut una medalla, al millor atleta i al millor comportament.
Continuarem fent l'assemblea i aconseguirem moltes medalles!

Ara tots i totes volen portar-se bé!

L'AULA DE PLÀSTICA I TECNOLOGIA ÉS CREATIVA!

clic per a veure totes les fotos
Els alumnes d'ESO s'expressen en l'aula de Plàstica i Tecnologia de maneres molt variades:

Els alumnes de 1r d'ESO estan dissenyant i construint l'efecte encadenat. Els encanta treballar i cada dia s'ho passen millor.

Els de 2n estan pintant el seu nom com una carta de presentació, expressant amb dibuixos, formes i colors com són ells i elles, els seus gustos i aficions... Els resultats són molt bonics.

Els alumnes de 3r estan pintant, la majoria, autoretrats Pop-Art. Les formes es condensen en taques planes de colors, convertint el seu treball en una vertadera obra d'art.

Ja ha arribat l'any de 4t d'ESO, l'any de la tradicional Falla del Col·legi Sant Antoni. Enguany amb personatges sorprenents que segur us enamoren.

Dia a dia, els alumnes creen, dissenyen, transformen i gaudeixen. Quin gust treballar així, envoltats de tants artistes!

dijous, 2 de novembre del 2017

TALLER HALLOWEEN

Aquest curs, la classe de les aranyes, ja hem començat amb els tallers.
Enguany, tenim Taller de cuina....mmmmm. Ens xuplarem els dits!

La mamà de María Sendra i la de Sidney han sigut les primeres. Aprofitant que aquesta setmana era especial, elles ens han fet gaudir fent magdalenes amb teranyines i galetes terrorífiques. Després de fer tota l'elaboració les hem posat en una caixa decorada per a portar-les a casa.
clic per a veure totes les fotos

Ha sigut molt intens; hem fet sucre glacé, hem pintat les galetes amb pintura comestible, hem decorat les caixes amb adhesius i, a més a més, hem aprés angles amb la mare de Sidney.

Les aranyes han gaudit del taller i, de segur, que també del berenar.
Mares i pares cuiners, animeu-vos... És una experiència molt positiva per a tots!

FAMÍLIA-ESCOLA... UNA FORMA MERAVELLOSA DE TREBALLAR!

dimecres, 1 de novembre del 2017

TOTS SANTS

clic per a veure totes les fotos
Hui, 1 de novembre, celebrem el dia de Tots Sants. Aquest dia, típic d'anar al cementiri i posar flors als nostres difunts, també l'hem treballat en el col·legi.

En primària hem realitzat treballs cooperatius; parlàrem en classe de gent important pels valors que van transmetre, buscaren informació en casa i, finalment, cada equip, va realitzar un mural donant a conéixer el personatge que havien treballat.

En ESO, aprofitant que tenim l'església al costat, realitzaren un joc per equips on, seguint unes consignes, havien d'intentar endevinar quin era cadascun dels sants que hi ha.

En l'àrea d'anglés treballarem el Halloween i en religió la festivitat cristiana de Tots Sants.

Acabeu de passar un bon dia!